Våra öl

Nolhaga Park

Brittisk IPA. Tydliga karamellmaltstoner och en rejäl men balanserad beska. En av våra ursprungliga ölsoreter och en av våra populäraste. Passar till charkuterier och grillat eller andra kraftiga kötträtter, men går också bra att njuta bara som den är. Opastöriserad färsköl, 6,0 %.

Röda Hjorten

En wienerale bryggd på wienermalt och röd karamellmalt. Humlad med Magnum, Brewers Gold och Tettnanger. En öl med tydliga karamelltoner och en mjuk men distinkt beska. Passar till all slags husmanskost, från fläsklägg till pizza. Men framför allt är Röda Hjorten en sällskapsdryck som tål att drickas om och om igen. Opastöriserad färsköl, 5,5 %. (Ej tillgänglig för tillfället.)

Savannen

Ett veteöl av belgisk typ, kryddat med pomerans och koriander. Mängden vetemalt ligger på ca 35 %. Det gör att vetekaraktären blir mild men ändå distinkt närvarande. Det här är en läskande dryck med tydlig citruskaraktär som passar bra till all sorts mat, men kanske allra bäst till fisk och skaldjur. Opastöriserad och ofiltrerad färsköl, 5,0 %.

Mjörns Guld

En golden ale med en mjuk beska och en viss brödighet i smaken. En rak öl som passar till husmanskost eller som sällskapsdryck. Opastöriserad färsköl, 5,0 %.

Jonas Julöl

En julöl gjord på en mängd malt- och humlesorter. En mörk ale av brittisk karaktär med mycket karamelltoner och en viss bärighet i smaken. Framtagen för att passa till julbordet, men går också bra att dricka till efterrätter och ost. Den kommer bäst till sin rätt om den inte är för kall. Opastöriserad färsköl, 6,5 %. (Säsongsöl november-december)

 

 

 

M A Janssons Promenadporter

En porter bryggd på pale ale malt, mörk karamellmalt, chokladmalt, svartmalt samt lite rostat korn. Humlad med Magnum, Brewers Gold, Centennial och Challenger. Portern var bärarnas och grovarbetarnas öl sägs det. Passar bra till pytt i panna, skaldjur (speciellt ostron) och choklad. Opastöriserad färsköl, 5,4 %.

STAR 2019 (lager, 4,8 %)

Sörhaga (IPA av amerikansk typ, 6,0 %, kommer 2020-05)

Malles Bultöl

En starkporter, bryggd på 10 sorters malt samt omältat korn och rostat korn. Humlad med Magnum och Bramling Cross. Malles Bultöl var ett mörkt och starkt öl som i gamla tider bryggdes av Emanuel Andersson på Nygatan och serverades på Café Ringen. Godtemplarna i staden lär ha druckit det med välbehag. Vi hedrar den traditionen med den här starkportern. Passar bra till efterrätter med choklad och som sällskapsöl. Opastöriserad färsköl, 7,0 %. (Tillfälligt specialsortiment)